BALKAN PHARMACEUTICALS

Balkan Pharmaceuticals е фармацевтична компания, основана през 2007 година.

Мисията на компанията е да помогне на хората да живеят по-дълго, да бъдат здрави и щастливи. За да се постигнат тези цели, компанията използва най-новите резултати от изследвания във фармацевтичната област, произвежда и предлага висококачествени лекарства за профилактика и лечение на различни заболявания.

Balkan Pharmaceuticals е поставила като своя основна цел, да произвеждат само лекарства за качество, които също ще имат приемлива цена, въз основа на покупателната способност на обикновения гражданин. И от важните дарения, които се предлагат за медицински институции компанията представлява модел на корпоративната социална отговорност, алтернативно да допринесе за постигането на тази задача.

Фирмата работи на молдовския пазар от 2007 г. През януари 2009 г. тя е регистрирала първите лекарства за украинския пазар. През октомври 2010 г., балканските Pharmaceuticals е спечелил правото да доставят лекарства за публичните лечебни заведения на Молдова. В същото време, компанията започна да инвестира в своя нов производствен комплекс в Singera.

В момента, балканската фармацевтична компанията има 80 служители, които работят в завода си в Кишинев. Лекари, химици, технолози, програмисти, инженери - всички от тях са високо квалифицирани специалисти. Целта на компанията е да създаде в Молдова квалифициран, компетентен персонал, който ще отговаря на всички тръпки на работата, свързана с фармацевтично производство. Ето защо, с цел повишаване и поддържане на квалификацията на служителите, периодично са привлечени специалисти от чужбина - Румъния, Украйна и ЕС.

 

В момента компанията произвежда 127 имена на лекарства, включително и противотуморни препарати - 29 позиции, хормонални - 21 позиции, препарати с ефект върху нервната система (15), върху сърдечно-съдовата система (16), храносмилателни (13), препарати с анти -inflammatory, аналгетичен ефект (14), и т.н.